OffNews.bg

"Нощните вълци" са влезли в България с шенгенски визи

Министерството на външните работи съобщи, че дипломатическите представителства на България в Руската федерация не са издавали визи за руски граждани, принадлежащи към мотоклуб "Нощни вълци".

Представителите на клуба са навлезли на територията на Република България с шенгенски визи. Те не фигурират в забранителните списъци на ЕС, информират от пресцентъра на МВнР.

Междувременно общинските съветници от групата на Реформаторския блок в столицата внесоха в общината писмо до кмета Йорданка Фандъкова.

В писмото те настояват "да се забранят мероприятията на територията на столицата на т.нар „Нощни вълци“, известни като мотористите на Путин."

Сигурността и спокойствието на столичани са един от основните ни ангажименти и считаме, че подобни демонстрации на панславянски и имперски комплекси са провокация към гражданите на европейска столица, каквато е София в началото на ХХІ век, пишат общинските съветници от групата на Реформаторския блок.

В четвъртък следобед мотопоходът на „Нощни вълци“ премина през Шипка.

Група от близо 150 души посрещна рокерите. „Нощни вълци“ са посетили Храм–паметник „Рождество Христово“, където е отслужена литургия за загиналите в Освободителната война руски воини и български опълченци, съобщава агенция БГНЕС.

Тази сутрин протестиращи срещу посещението на "Нощните вълци" бяха нападнати в Бургас.