OffNews.bg

На кого му пука за мнението на Христо Иванов сега, пита Радан Кънев

Ние се провалихме. Трябват нови хора, нови лидери. Затова съм в оставка – защото със серия от политически грешки съм докарал до там нещата, че ДСБ да няма глас в парламента. 

Това заяви Радан Кънев, лидер в оставка и на „Нова република”. По думите му, за да постигне десницата политически резултат, трябва да има и общ гръбнак. Според него десните са били твърде суетни, за да обединят усилия и да водят битка. Кънев обвини "Да, България" за несъстоялото се общо явяване на вота. 

По думите му е било "доста изненадващо решение на „Да, България“ да създадат отделна партия, без да съгласуват това действие, а след това и решението да се явят самостоятелно. Решението Нова Република и „Да, България“ да се явят отделно е едностранно, 100-процентово решение на „Да, България“ - това остави 300 хиляди души непредставени, заяви Кънев. 

Той оцени като безсмислен призива на Христо Иванов към Бойко Борисов да не става премиер за трети път.

„Това е безсмислено. Ти си направил така, че да няма 20 депутати, от които да зависи почти всичко. На кой му пука за твоето мнение", обясни Кънев. 

Семейството ми се радва на резултата. Вече си имат баща и мъж в къщи. Колегите адвокати също се радват. Никои не иска да има политик за приятел, отговори той на въпрос дали семейството и приятелите му са доволни от резултата от изборите, каза още Радан Кънев. 

Ефективно няма да можем да помагаме на хората, гласували за нас, добави Кънев.