OffNews.bg

Младежите на АБВ във Варна искат Първанов за лидер

Варненските младежи от партия АБВ номинираха Георги Първанов за лидер.

Това се е случило днес на учредителната конференция, на която е структурирана младежката организация на партията във Варна, съобщиха от АБВ.

Предложението за Първанов е направено от 19–годишния Християн Николов, членуващ в организацията на квартал Аспарухово.

Мотивите на младежа за номинацията са свързани със заявката, която Георги Първанов дава за обновление на партията чрез отваряне на пътя за млади лидери с иновативно мислене.

Преди седмица Националният съвет на АБВ прие оставката на лидера на партията Георги Първанов за сведение с мотива, че това не е органът, който може да смени председателя.

На заседанието беше насрочен пряк избор за нов лидер сред членовете и симпатизантите на АБВ за 25 април. Ако бъде номиниран, Първанов обяви, че ще приеме да се състезава за поста отново.

АБВ беше разтресена от изненадващото решение на парламентарната група на партията да подкрепи новия външен дълг от 16 млрд. лв., след като лидерът й Георги Първанов обяви предния ден, че решението на ръководството и на групата е да се гласува "против".

Това предизвика емоционална реакция от страна на Първанов, които обяви в телевизионно предаване, че ще подаде оставка, а от ръководството на партията казаха, че ще се опитат да го разубедят.