OffNews.bg

Министър Георгиева от Демир баба теке: Ще работя вашите деца да учат майчин език

Обещание да направи всичко възможно, за да се учи майчиният език в училище, дава пред електората на ДПС номинираната за министър на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева.

Тя държи речта си на свещеното за мюсюлманите място Демир баба теке на 3 май 2013 г. в качеството си на кандидат за депутат от листата на ДПС в Ловеч.

Ето и цялата й реч: 

Дойдох тук на това свято място, за да кажа пред вас, че се гордея затова, че ДПС ме удостои с доверието си да бъда кандидат за народен представител от гражданската квота.

Аз съм професор от Института за български език в Българската академия на науките, но повярвах силно в политиката на ДПС, защото ДПС е учител по демокрация за всички политически сили в съвременна България. Повярвах в политиката на ДПС, защото в тази политика на едно от първите места е приоритет "образование".

Аз като професор по езика искам да кажа, че ще работя за политиката на Движението за права и свободи, така че вашите деца, когато ходят на училище в чантата си заедно с учебника по български език да носят и учебника по майчин език. В училището те трябва да учат и майчиния си език, защото това е езикът,  с  който се раждаме всички по волята на Създателя. Това е езикът на душите и сърцата. И когато душите и сърцата молят за любов от Създателя, те трябва да се молят на майчиния си език. Този език трябва да се учи в училище, за да се преизпълнят душите на всички ни с любов, за да живеем в мир, за да се обичаме, за да докажем, че България е европейска държава, за да докажем, че ДПС е партийния сертификат на европейското членство на България.