OffNews.bg

''Милиарди левове от нашите джобове са отишли в Русия''. Борисов нападна Лукойл

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че "Лукойл" не е платила и една стотинка данък печалба. На предизборна среща в Пловдив той заяви, че "милиарди левове от нашите джобове са отишли в Русия".

Вчера министърът на икономиката Богдан Богданов каза, че очаква до края на годината "Лукойл" да плати 270 млн. лв. данък печалба. Според данните на НАП в началото на март рафинерията е превела в бюджета 89 млн. лв.

Днес ГЕРБ представи листата си с общински съветници и кандидата за кмет на града под тепетата Костадин Димитров. Димитров благодари на Борисов за номинацията и каза, че е време Пловдив да стане "зелен, чист, изпъстрен със събития, здрав, културен и образован", така че всеки гражданин да има глас и място. Кандидатът на ГЕРБ за кмет обеща и разширение на инфраструктурната мрежа. 

Депутатът Делян Добрев взе думата и каза, че според него ГЕРБ "трябва да махнат" "Продължаваме промяната - Демократична България", но първо да минат изборите. Борисов му отговори:"Отивай да гледаш жена си, да не разваляме нещата!".

На последната предизборна сбирка на ГЕРБ в Търговище Борисов втвърди тона към т.нар. си некоалиционни партньори и ги попита къде са парите, които би трябвало ГЕРБ да са откраднали, след като Асен Василев обяви, че България ще тегли нов заем.

Днес Борисов каза, че правителството е гласувало миналогодишния бюджет, за да влезе в местните избори с него. Той обяви, че по време на пандемията от COVID-19 ГЕРБ са направили революционна схема, с която са спасили фирмите, и оттам е започнал да се трупа дефицит в бюджета. Той призова правителството да направи консервативен бюджет за следващите 4 години:

"През първата да стискат коланите, втората да изравним салдото. Това, което чувам, а не искам да вярвам, е че до този момент "Лукойл" са платили нула лева данъци. Деси Трифонова ми го казва - ако греши, значи ме подвежда. Говорим за милиарди левове от нашите джобове, които са отишли в Русия. Ние си обичаме руснаците, но повече обичаме българите и искаме тези пари да си останат в нашите джобове."

Той обвини "Продължаваме промяната", че за последните 3 години не са инвестирали нищо в Пловдив.