OffNews.bg

Кунева иска да се забрани агресивното предизборно говорене за Председателството на ЕС

Очаквам Народното събрание да приеме декларация на политическите сили да се извади от агресивното предизборно говорене поне темата за Председателството на България на ЕС през 2018 година.

Това трябва да е обща тема за всички партии, да е поле за обединение. Не може партиите да се държат инфантилно.

Трябва да намерим начин да се поддържа диалога, да се стигне до съгласие, че Председателството е въпрос на репутацията на страната и всички да са отговорни, вместо да се експлоатира предизборно, коментира пред БНР вицепремиерът в оставка и лидер на „Движение България на гражданите" Меглена Кунева.

За една година време, което остава за подготовката, не може да се връщаме назад и да преоценяваме отново всяко решение – това ще навреди много на темповете на подготовката ни. Разчитам на ново мислене за Председателството, на полето на съгласието между всички политически сили, добави още тя и напомни, че в момента тече конкурс за лого на Българското председателство, а администрацията е вече добре подготвена, добави Кунева.

По повод 10-годишнината от влизането на България в ЕС Меглена Кунева посочи, че не сме загубили увереността си като нация, че ЕС е единственият жизнеспособен проект, който дава подкрепа на България. В Съюза страната ни напредна и това не трябва да се възприемат рутинно – победите ни дават увереност, че можем като нация, категорична бе тя.