OffNews.bg

Костадинов, Сидеров и Евгени Минчев бранят Руската църква (снимки)

Затварянето на Руската църква обедини лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, лидера на "Атака" Волен Сидеров и пиара Евгени Минчев, които протестираха заедно с десетки столичани тази сутрин. 

Бул. "Цар Освободител" е затворен, а на тротоара пред Руската църква бе отслужен молебен за отваряне на храма.

На 16 септември Северна Македония изгони трима руски дипломати и един руски свещеник заради шпионаж. Свещеникът е предстоятелят на Московската патриаршия в София - Васиан Змеев. След като България експулсира Змеев и още двама беларуски свещеници, външното министерство на Русия обяви, че "Св. Николай Мирликийски" ще затвори врати.

На 20 септември Костадинов отиде при протестиращите земеделски производители, които го изгониха с думите, че не желаят "Възраждане" да "яхва" протеста им. На 21 септември "Възраждане" бяха организирали национален протест с искания за оставка на правителството, на който обаче се явиха малко хора

Вчера Костадинов отново бе на протест - на миньорите и енергетиците, а за днес бе обявил в социалните мрежи, че ще отиде на служба в Руската църква по повод затварянето, без да призовава никого да идва. "Като свободен и независим българин ще отида в неделя в 10 ч. на служба в руската църква в София, дори и да не е отворена. Не призовавам никого да идва, защото това е нещо, което всеки сам си решава за себе си", написа той вчера. 

Публикация на официалната страница на Костадинов във Фейсбук днес

На демонстрацията присъства и лидерът на "Атака" Волен Сидеров, както и пиарът Евгени Минчев, който наскоро започна работа в телевизия "Алфа".

"Минута мълчание и отдаденост за вярата. С Волен Сидеров и неговото семейство!", написа Евгени Минчев и публикува снимка с Волен Сидеров.

Мъж в расо се представи като иподякон Атанас Стефанов и каза, че служи в Стамболийски, отправи ултиматум към ДАНС до 24 часа да върнат руските свещеници и български и руски свещеници заедно да отворят православния храм, пише БТА. Това е същият човек, който се опита да нападне Кирил Петков и Николай Денков, когато през юни 2023 г. отидоха в президенството, за да получат втория мандат.

Снимки: БГНЕС/Антон Станков