OffNews.bg

Костадин Костадинов изгонен от протеста на земеделците

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов отиде при земеделските производители, които протестират край София, а те го изгониха с думите, че не желаят "Възраждане" да "яхва" протеста им.

Земеделският бранш протестира вече трети ден. Протестиращите очакват меморандума от властта, за да видят неговото съдържание, ако то удовлетворява техните искания и договорките от снощи са спазени, то ще подпишат документа. Ако имат забележки, протестът ще продължи.

По рано днес Бойко Борисов и Делян Пеевски поздравиха правителството за вчерашната среща между премиера Николай Денков и зърнопроизводителите, а лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че ще внесат предложение в Народното събрание да се отмени решението, с което се вдигна забраната за внос на зърно от Украйна и да се приеме обратното – такава да се наложи отново.

Акад. Денков отстъпи пред протестите на зърнопроизводителите и обяви, че в близко време "няма да позволим внос на слънчоглед от Украйна". Това се случи, след като по-рано парламентът вдигна забраната.

В срещата с протестиращите са се включили и министрите на финансите Асен Василев и на земеделието и храните Кирил Вътев.

Вчера протестът на земеделските производители се премеси пред сградата на Партийния дом, след като във вторник имаше блокада на повече от 40 важни пътни точки и гранични пунктове в цялата страна. Днес, след договореното снощи, зърнопроизводителите поставиха протеста си на "пауза" до подписване на меморандум с ангажимент от властта за изпълнение на всичките им искания.