OffNews.bg

Конфискуват шофьорските книжки, издадени от арестувания шеф на ДАИ

МВР ще направи проверка на издадените шофьорски книжки от Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация", чийто шеф беше арестуван заради участие в схема за купуване на изпити за шофьори. 

Общо 16 души са задържани при специализираната акция на ГДБОП и ДАНС, при която стана ясно, че директорът на агенцията Цветелин Цветанов, който е член на ГЕРБ, е бил част от схема за издаването на фалшиви шофьорски книжки. 

От правителствената пресслужба съобщиха в петък, че заради проведената операция, премиерът Бойко Борисов е свикал работно съвещание с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главния секретар на МВР Георги Костов, директора на ГД „Национална полиция” Христо Терзийски директора на СДВР Младен Маринов, заместник главния прокурор Борислав Сарафов и административния ръководител на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова. 

Решено е МВР да започне проверка на валидността на издадените свидетелства за правоуправление на МПС и на лицензии, за които има данни, че са били предмет на манипулации.

Според официалната статистика през 2015 г. броят на установените неправоспособни шофьори е 580.