OffNews.bg

Караянчева: Проектът за конституция не е окончателен, а първа покана за разговори

Внесеният от ГЕРБ проект за конституция е само първа покана за разговори, това не е окончателен вариант, коментира пред журналисти в Златоград председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, цитирана от БТА.

Тя присъства на церемонията за освещаване и откриване на паметник на Момчил Юнак на граничния пункт Златоград-Термес.

"Някой се опитва да каже, че едва ли не това ще бъде конституцията, окончателната, единствената и само на ГЕРБ. Това са абсолютно злонамерени говорители", смята Караянчева и допълни, че Великото народно събрание ще напише конституцията и ще наблегне на основните глави, които трябва да се променят.

Във вторник започват преговорите за събирането на необходимите депутатски подписи в подкрепа на проекта. Те ще се водят с всички парламентарни групи, които са заявили желание да разговарят с ПГ на ГЕРБ, допълни Караянчева.

Тя коментира и протеста с думите, че младите хора са "изчезнали" от него.

Според парламентарния председател протестът искал това (ВНС), което ГЕРБ му предложили - проект за промяна в конституцията.

"Винаги сме чували какво казват хората, които протестират. Няма нищо по-хубаво от това българските граждани да изразяват свободно мнението си, стига да не пречат на другите граждани, защото всички имат права", заяви още Цвета Караянчева.