OffNews.bg

Кънев няма да прибързва със създаването на дясна алтернатива на ГЕРБ

Лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че няма да прибързва със създаването на дясна алтернатива на ГЕРБ.

"Няма да правим бързи крачки. Както хода с излизане на ДСБ в опозиция беше отдавна обмислен и дълбоко политически аргументиран, далеч не емоционален, както се опитват да го изкарат, така и всички следващи крачки за конфигуриране на дясното пространство и изграждане на силна дясна алтернатива на ГЕРБ, ще бъдат предприети спокойно и не по празници", казва той в интервю за БГНЕС.

Коментарът му е в отговор на въпрос дали е готов за преформатиране на Реформаторския блок и за създаване на автентична дясна партия.

Според Кънев в България мнозинството от избирателите и от действащите политици са хора с искрени десни убеждения, които искат промяна. "Въпросът е кога те ще могат да се съберат заедно, за да тропнат по масата и да я поискат заедно. Това биха били 50-60 народни представители с ясни, десни, реформаторски възгледи, които могат да създадат мнозинство около себе си", казва още Кънев.

По повод решението на РБ от миналата година да влезе в коалиция с ГЕРБ и да управляват страната заедно, Кънев обясни, че партията на Борисов е доминираща в България и "реформи могат да се правят само с тях". Година по-късно обаче вече е ясно, че ГЕРБ нямат желание за реални реформи.

"Това, че преди година сме дали доверие назаем, в момента констатираме, че заемът не е върнат и оттегляме доверието си. Нищо повече", заявява той.