Кънев във Facebook: Благодаря ти, 6i6i

OFFNews 23 декември 2015 в 13:55 11037 17

Снимка БГНЕС, Архив

Лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Във Facebook лидерът на ДСБ Радан Кънев направи анализ на първата си година като "професионален политик".

"Може пък и да е последната... Решават избирателите. Но не това е важно", отбелязва съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок.

Той е категоричен, че през 2015 г. десните реформатори са постигнали три ключови успеха, сред които съществени промени в здравеопазването, отбраната, външната политика и правосъдието.

Изявлението на Кънев завършва с "Благодаря ти, 6i6i, и Весела Коледа:

Публикуваме пълното изявление на Радан Кънев без редакторска намеса:

С вчерашното ми участие по БТВ, за мен завърши политическата 2015 - първата ми година като професионален политик. (Може пък и да е последната... Решават избирателите. Но не това е важно.).

Важното е, че през тази година, с цената на изключително тежки компромиси и в среда на небивала компроматна война, десните реформатори постигнахме три ключови успеха:

1) Доказахме, че малки стъпки във вярната посока са възможни, макар и на ужасна цена. Постигнахме съществени промени в здравеопазването, отбраната, външната политика, правосъдието.

Не можахме обаче сами да обърнем курса на държавата. И със силите на част от деветпроцентова разпиляна коалиция, няма да стане.

2) Свалихме маските на участниците в модела ‪#‎Кой‬ и разкрихме дълбоките конфликти в основните партии на статуквото. След година колебания и мимикрия, днес всеки направи своя избор.

Направиха го и някои от нашите партньори - отколешни участници в модела, които претендираха да са се променили. Е, не са.

3) Най-важното - показахме, че в България политиката не е само борба за кокала, но и за принципи и идеали. В името на прагматичното преследване на целите си, направихме компромис и участвахме във властта. Като реакция на нарушеното споразумение - напуснахме.

Всяко бъдещо участие ще бъде отново в името на конкретна промяна - но срещу по-солидни гаранции и с по-солидни партньори.

Пред коледните празници, искам да благодаря на всички, които устояха на трудностите на тази година, подкрепяха усилията ми и ми напомняха посоката. Искам да отправя и призив, и пожелание:

Не се затваряйте, не обявявайте довчерашния приятел за враг, не рушете мостове. Гледайте всеки какво върши и оценявайте по достойнство. По пътя напред ще са нужни съюзници, защото противникът е изумително силен.

Починете си. Отдайте емоциите си на любов към семейството и близките, а не на омраза към тези, които ни нападат. Отърсете се от помията с усмивка.

2016 ще е година на много важна политическа борба на далеч по-ясен терен. Нужни са ни сили, търпение и положителен заряд.

И накрая нещо оптимистично. След година политически борби и приятелски огън, три часа предколеден пазар по моловете се преживява без грам нерви. Тренировките си казват думата.

Благодаря ти, 6i6i, и Весела Коледа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!