OffNews.bg

Йончева: Обещал ли е Борисов военна помощ на Иракски Кюрдистан?

Защо премиерът Бойко Борисов се е срещнал с президента на автономната област Иракски Кюрдистан и какво е договорено на тази среща?

Това попита депутатът от БСП Елена Йончева от екрана на бТВ. По думите й, когато се провежда среща с лидер на ключов за стабилността регион, без да бъдат информирани българските медии, това поражда много съмнения. Йончева уточни, че е научила от кюрдските медии за срещата и се е обадила в МС. 

"Всъщност моето питане не е защо се е състояла такава среща – проблем е, че има съмнения точно какво се е договаряло на тази среща. Обещавали ли сме - както казват кюрдските медии - военна помощ? Както и бъдещата независимост на автономната иракска област Кюрдистан? Моето питане е дали това е вярно, каза още Йончева. 

Има съмнение за корупционна схема при строителството на оградата по българо-турската граница в района на Хасково – от река Тунджа до река Марица. При решение на правителството и отпускане на средства за двуредова ограда, в този участък от 21 км е построена едноредова”, разкри Елена Йончева.