OffNews.bg

И от ГЕРБ поискаха ПП-ДБ да върне мандата неизпълнен

"И аз мисля, че ПП нямат морал за мандат! Ако имат малко останало достойнство, трябва да напуснат политиката завинаги!"

Това написа във Фейсбук депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев. Това е първият коментар от представител на партията на Бойко Борисов след връчването на втория мандат за съставяне на правителство.

По-рано днес Радев връчи втория проучвателен мандат на представителите на "Продължаваме промяната - Демократична България". По време на срещата на "Дондуков" №2 президентът обяви, че след записите връчването на мандат на ПП-ДБ е "нецелесъобразно". Той дори намекна на новата коалиция да не прави опит за техен кабинет и ги призова "да преосмислят изцяло целесъобразността от оползотворяването на този мандат, който вече е дискредитиран". 

На този фон от новата коалиция изразиха надежда преговорите с ГЕРБ да бъдат подновени и следващата седмица да бъде излъчен редовен кабинет. Акад. Николай Денков добави, че ПП-ДБ ще проведе срещи с всички парламентарни групи, а ако подкрепа не се събере, остава третият и последен мандат. До момента такава подкрепа не се очаква от "Възраждане" и "Има такъв народ".

По-рано лидерът на ИТН Слави Трифонов поиска Петков и Василев да бъдат арестувани. Лидерът на БСП Корнелия Нинова пък определи двамата лидери на ПП като "създадени от Радев проблеми". До момента ДПС запазва мълчание. В този смисъл единствената възможност за кабинет с втория мандат е подкрепата да дойде от ГЕРБ-СДС.