Нинова към Радев: Не можете да бъдете морален съдник

Според лидера на БСП именно президентът е създал проблемите в държавата и не може да е част от тяхното решаване

OFFNews 29 май 2023 в 18:40 5409 2

Корнелия Нинова

Снимка БГНЕС/Люба Филипова

Корнелия Нинова

Г-н Радев, вие вече не можете да бъдете морален съдник.

Това се казва в позиция на лидера на БСП Корнелия Нинова, след като по-рано днес президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на ПП-ДБ, но обяви, че според него това е "нецелесъобразно" и го прави, защото Конституцията го задължава. 

"Президентът Радев има право да критикува ПП-ДБ за част от изтеклите разговори, които са шокиращи, но удобно пропуска онази част от тях, които го касаят пряко. От записите става ясно, че ПП и г-н Радев са правили "ала бала схема за изборите", че цялата държавна машина е работила за тях, и че ако народът бъде оставен да гласува свободно, те ще имат между 7 и 10%", заявява още Нинова.

Тя допълва, че президентът е подчертал, че е призван да пази националната сигурност и Конституцията, но "подмяната на изборите" е грубо посегателство срещу националната сигурност.

"А Кирил Петков стана министър в нарушение на Конституцията с протекцията и амнистията от президента. Така че, г-н Радев, вие вече не можете да бъдете морален съдник. Вие създадохте проблемите в държавата и няма как да сте част от тяхното решаване", заключва тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

Снежана Кметова

29.05 2023 в 23:14

Вярно е че Радев не може да бъде морален съдник, но и Нинова не може. Не знам защо не се харесват, въпреки че политически си приличат като близнаци.

17439

1

мнение от IP

29.05 2023 в 21:45

Интерпретациите на тези записи достигнаха невероятни висини. Ала -бала е неподходящ израз, но смисълът беше, че са получили подкрепа на първите изборите и от хора, имащи доверие на Радев и че сега при 40% гласували, спрямо всички с право на глас, са 10%. Съвсем трезва равносметка. Направена на партийно заседание. А Нинова има под 5%....всяко зло за добро. Хората няма да променят желанието да живеят в нормална държава, ако не сега все ще стане. Но такива като Нинова и Борисов са пътници.
 
X

Да помогнем на украинските деца!