OffNews.bg

ГЕРБ спаси "Шоуто на Слави" от обидени депутати

Депутатите не успяха да се обединят за обща декларация против "Шоуто на Слави". Цецка Цачева свика извънреден председателски съвет във връзка с обидите в предаването срещу народните представители, които не подкрепиха разглеждането в пленарна зала на референдума и мажоритарния вот. 

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че те не са подкрепили действия срещу предаването и декларации от страна на депутатите.

"ГЕРБ е на мнение, че не трябва да взимаме страна и ако погледнем в логичен вид, връщайки се по-назад, знаем, че всички са били обругавани. Ние се разграничихме и нямаше единна позиция, която да възложи на председателя на парламента да сезира съответните органи. Не трябва да взимаме отношение относно едно шоу. Откакто съм в политиката, са излизали много неверни неща, както за мен, така и за нашия лидер и партията. Когато има нещо лично и прецениш, завеждаш дело за клевета. Представете си, ако парламентът излезе с позиция - ще създадем негативна енергия и противопоставяне. Не искам да провокираме омраза и разделение. Всеки един с поведението си, трябва да се придържа към единение. Обществото трябва да прецени кое е редно само.

Обругана беше и президентската институция с късането на снимката на президента Плевнелиев в същото предаване, но тогава парламентът не реагира. Имаше обругаване и на конституционни съдии и отново нямаше реакция. Така че не е правилно и сега да се прави това и да се създава противопоставяне.. ГЕРБ беше в тези години най-обиждана и беше част от сюжета на предаването и тогава не е стоял този въпрос на дневен ред", заяви Цветанов. 

Сценаристът Тошко Йорданов на 11 януари: 

Не съм вярвал, че някога ще кажа добри думи за депутатите от ГЕРБ. Както и за четирима от БДЦ и двама независими. Не знам дали днес гласуваха по съвест или с надежда за следващите избори, но това няма абсолютно никакво значение. Важното е, че постъпиха правилно. За разлика от тях, днес в българското Народно събрание присъстваха 103-ма алчни, страхливи, некадърни, прости, позорни, жалки, лъжливи, отвратителни, вонящи, продажни, корумпирани, крадливи, мръсни, гнусни, тъпи, ненужни, вредни човечета. Заради такива като вас по света стават революции.