OffNews.bg

ГЕРБ: Борисов не е пил, не е ял, а свика кризисен щаб за "Тракия"

Началникът на правителствения пресцентър Севделина Арнаудова определи позицията на БСП по повод ситуацията на магистрала "Тракия" като "евтин популизъм в навечерието на празниците." 

На пресконференция в централата на ГЕРБ Арнаудова каза, че цялата държава участва със сили и средства от снощи и веднага след обявяването на бедственото положение Борисов е свикал кризисен щаб.

Със сигурност съм убедена, че ако премиерът и министрите не бяха на място, в момента щяхте да ни питате къде е бил снощи. Щяха да се появят 50 000 предположения пил ли е, ял ли е, с кой е бил. Не е пил, не е ял, каза Арнаудова.

Съветникът на министъра на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова - Тома Биков, заяви, че нито една друга партия не си е позволила да излезе с толкова неадекватна позиция.

Той каза, че държавата се намира в сложна политическа ситуация, в която конфронтацията и изострянето на политическата среда могат да ни въвлекат в много по-тежка политическа криза след предсрочните парламентарни избори.

По думите му, ако БСП целят подобно нещо, това означава, че имат много лоши мотиви за участието си в политиката и че умишлено дестабилизират държавата.