OffNews.bg

Ген. Радев: Ненчев е вреден, да говорим с Борисов за авиация

Кандидат-президентът на левицата ген. Румен Радев покани премиера Бойко Борисов „като мъж на честта и генерал” да изяснят истината за военната ни авиация в сутрешния блок на бТВ.

Повод за това стана гостуване на военния министър Николай Ненчев в същата телевизия тази сутрин.

Военният министър нарече „национално безотговорно” твърдението на бившия шеф на ВВС, че авиацията ни е приземена, а също така определи като „много тежък конфликт на интереси” факта, че сегашната жена на Радев е финансист във ВВС.

Радев обаче обясни, че съпругата му е назначена още през 2011 г. от настоящия началник на отбраната, а не от него.

"Нямам намерение да коментирам един отдавна компрометиран министър, срещу когото в момента се води прокурорска проверка точно за състоянието на Миг-29. Проблемът не е в Ненчев, той толкова си може. Проблемът е, че и премиерът Борисов говори неистини за българската авиация", каза Радев пред бТВ.

Той допълни, че военният ни министър е доказано вреден за националната сигурност на страната.

Днес следобед стана ясно, че Ненчев е възложил да бъде извършена проверка за конфликт на интереси на доскорошния командир на ВВС. Военният министър е наредил на дирекциите "Правна" и "Човешки ресурси" в Министерството на отбраната (МО) да извадят фактите около назначаването на съпругата на ген. Радев Десислава Генчева във ВВС, за да започне процедура.