OffNews.bg

Депутатите приеха закона на Пеевски и Цонев, разсекретяват доклада за КТБ

Секретният доклад на „Аликс Парнърс” за фалита на КТБ трябва да бъде публикуван, решиха депутатите, след като приеха промени в Закона за банковата несъстоятелност.

Промените, предложени народните представители от ДПС Йордан Цонев, Петър Чобанов и Делян Пеевски бяха подкрепени от 124 гласа „за”, „против” нямаше, а четирима гласуваха „въздържал се”.

Законопроектът предлага временните синдици на КТБ да публикуват на електронната си страница доклада от проверката на банковата несъстоятелност, който в момента се намира в секретната секция на Народното събрание. Според вносителите, измененията са продиктувани от обществения интерес и са естествено продължение на политиката на ДПС за осветляване на всички факти и обстоятелства отнасящи се до фалита на КТБ.

На първо четене е приет и законопроекта за промени в Закона за банковата несъстоятелност, предложен от депутати от ГЕРБ. Според него трябва да се осигури възможно най-кратък срок за справедливо удовлетворяване на вложителите и другите кредитори на КТБ. 

Йордан Цонев заяви, че ще подкрепи предложението на Мартин Димитров не само докладът на "Аликс партнърс", но и договорът с фирмата също да стане публичен.