OffNews.bg

Даниела Димитрова от Добрич зае мястото на депутата със суджуците

Нов депутат положи клетва днес в Народното събрание - Даниела Димитрова от Добрич, идва на мястото на скандалния депутат Живко Мартинов от ГЕРБ, който стана популярен с аферата Суджукгейт.

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Мартинов, а след това обяви, че срещу него се води разследване за това, че е изнудвал фирми за суджуци с цел определени облаги, използвайки името на премиера. Според прокуратурата обаче нито един суджук не е стигнал до премиера. 

На напусналия Народното събрание депутат ще бъдат повдигнати 5 групи обвинения, които касаят изнудване, принуда, опит за лично укривателство, принуда спрямо орган на властта да извърши действие по служба и принуда по отношение на физическо лице. Самият Мартинов обяви, че се отказва от имунитета си доброволно и беше категоричен, че "от месеци група хора от левия спектър пишат жалби срещу него".

След скандала дойдоха и промени в ГЕРБ - Добрич, там временно начело на областната структура на ГЕРБ застава вицеадмирал Пламен Манушев.

Предстои Изпълнителната комисия на ГЕРБ да реши дали депутатът Живко Мартинов ще бъде изключен от партията.