OffNews.bg

Да, България организира видеочат с българи в чужбина

В “Да, България!” споделяме убеждението, че България е по-голяма от своите географски граници и е навсякъде по света, където има българи.

Искаме всеки българин да може да чувства България свой дом - източник на сигурност, на подкрепа, мястото, откъдето си тръгнал, където имаш близки и където би могъл отново да се върнеш. Това е записано в анонса на предстоящ видеочат, който политическия проект на бившия правосъден министър Христо Иванов насрочи за 20 часа във вторник.

"Как българите отвън виждат ситуацията “вътре”? Дистанцията отрезвява погледа. Опознаването на нови култури, животът в различни условия, придобиването на нови знания и умения развиват нашите национални възможности. Работят за нашата адаптивност, креативност и представителство", заявявят от коалицията.

Събитието е продължение на срещите на Христо Иванов с българските общности във Виена, Берлин и Лондон.

Във видеочата ще се включат Антоанета Цонева - шеф на Предизборния щаб на "Да, България!", доц. Боряна Мусева, член на НС на "Да, България!", Борислав Сандов, Зелените, съпредседател на Балканските Зелени и Емил А. Георгиев от ДЕОС.