OffNews.bg

Божков обяви нов политически проект, отрича връзка с убийството на Алексей Петров

Задържаният под домашен арест Васил Божков обяви нов политически проект и отрече да има връзка със смъртта на Алексей Петров.

Думите му бяха пред репортери, с които той разговаря пред дома си след сутрешните полицейски обиски в негови имоти.

"Поредната политическа репресия. Действат като през 2020. Лъжат медиите и създават зрелища. Времената вече са други." Така бизнесменът Васил Божков реагира с публикация във Фейсбук, малко преди да излезе да разговаря с журналистите. 

Акцията срещу Божков идва 4 дни по-късно. Според неговите поддръжници този факт не е случаен.

Акцията е на ул. "Московска" - адресът, на който хазартният бос е поставен под домашен арест от края на август. Действията на разследващите са по неотложност.

Спецакцията се провежда съвместно от Столичната дирекция на МВР и Главна дирекция "Национална полиция". Разследващите търсят доказателства, свързани с убийството на Алексей Петров, в имотите на Божков, пише БНТ.

Нямам нищо общо с Алексей Петров, това е политическа репресия, каза Васил Божков пред медиите.

"Вие не знаете ли, че в България има хунта от двама души вече? Пеевски и Борисов и прилепени към тях прилепалки като ПП и други подобни", коментира бизнесменът.

Той обяви "Възраждане" за изкуствено създадена опозиция, която всъщност е аватар на въпросната хунта. "Трябва всичко това да се изчисти. Дайте по един глас за мен и всичко ще се нареди", каза Божков. На реплика на журналист, че скоро избори няма, той отговори, че може да има, ако хората ги поискат.

Той заяви, че разследващите търсят документи за фирми, с които той няма нищо общо. Според него излишно се създават "зрелища и психоза".

"Аз съм се върнал, за да направя нещо за тази държава - нещо за вас. За себе си съм постигнал всичко", каза още Васил Божков.

Той заяви, че скоро ще регистрира политически проект. "Скоро", каза лаконично Божков.

OFFNews научи от свой източник, че Васил Божков създава ново движение. В понеделник е имало опознавателна среща на хората, поддържащи завърналия се от Дубай бизнесмен, на която е имало около 80 души.

Бизнесменът уточни, че не са били арестувани хора, нито са иззети документи по време на акцията.