OffNews.bg

Борисов: Всяка отговорна партия да се маха от парламента

Правителство трябва да си отиде утре. Всяка партия, която твърди, че е национално отговорна, трябва незабавно да се махне от парламента.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов преди срещата на върха на ЕНП в Брюксел, цитиран от агенция „Фокус“.

Той обясни, че призивът му важи и за БСП, които по думите му са се сринали не само като процентен резултат, а и с преференциите.

„Разпадът в БСП е толкова голям, че Сергей Станишев не може да подреди партията си, камо ли държавата си“, допълни Борисов.

Той подкани и ДПС да напусне парламента, защото "ако продължи да подкрепя подобна коалиция, ще бъде съучастник в това".

По адрес на „Атака” лидерът на ГЕРБ коментира, че "след като загуби целия си авторитет пред обществото", ако продължи да подкрепя правителството на БСП и ДПС, това "ще бъде национално предателство”.

Борисов смята, че в дневния ред на Народното събрание утре трябва да има само една точка и тя да е разпускането на парламента:

"Надявам се това правителство да си отиде и след предсрочни избори, незабавни, българите да дадат максимално голяма избирателна активност, за да може всички тези популистки и измислени партии, които се появиха, да намерят своето отражение с нисък процент в парламента", допълни Борисов.

На въпрос кой трябва да направи препоръка за български еврокомисар лидерът на ГЕРБ заяви: „Имаме прекрасен еврокомисар – Кристалина Георгиева, така че тя трябва да си продължи мандата”.