OffNews.bg

Борисов все пак се е срещал с президента на Иракски Кюрдистан, но за военна помощ никой не знае

Бойко Борисов се е срещнал с президента на автономната област Иракски Кюрдистан - Масуд Барзани, стана ясно от думите на външния министър Екатерина Захариева, която беше днес в парламента. 

Сутринта депутатът от БСП Елена Йончева заяви по бТВ, че премиерът се е срещал без да обяви с президента на Кюрдистан е обещал военна помощ на страната. Това тя разбрала от техните медии, а в България срещата не е била обявена.

Външният министър Екатерина Захариева каза, че срещата е била част от обиколка, която Барзани прави в региона, а на срещата му с Борисов били обсъдени отношенията между България и Кюрдистан и най-вече борбата с тероризма. На срещата са били председателят на парламента Димитър Главчев, икономическият министър и с министърът на туризма.

"Това са протоколни срещи, няма нищо притеснително", обясни Захариева. А относно обвиненията на БСП, че страната ни е обещавала военна помощ Захариева каза, че това са просто техни твърдения: "Не знам БСП откъде ги твърдят тези неща. Ние сме съюзник в НАТО. Знаете как се взимат решения в глобалната коалиция, така че БСП какво твърдят - попитайте тях. Това са неоснователни твърдения, неща "казал-рекъл", заяви Захариева.