OffNews.bg

Борисов: Време е за усмивките на внуците ми и моите решения

В навечерието на 32-рия ден на протести с искане за оставката му премиерът Бойко Борисов публикува снимка с внуците си във Фейсбук и посланието към нея:

"Домът е там, където те се усмихват. Винаги е добре да си поговориш с дете, най-верните решения идват от тях. Време за техните усмивки и моите решения!"

32-рият протест в София започва тази вечер от фонтана пред президентството, където се събират протестиращите, и вероятно отново ще има шестви до барикадите при Ректората и Орлов мост.

Искането му не е само едно. Протестиращите настояват за: оставка на третото правителство с Бойко Борисов начело, а и оставка на главния прокурор Иван Гешев, дистанционно и машинно гласуване, свикване на ВНС за промени в Конституцията.

Според БНТ премиерът Борисов е разпоредил полицията да не провежда никакви акции срещу протестиращите.

Протести има във Варна, в Русе, в Пловдив.

Такива се провеждат не само в България. Такъв вчера се проведе и в Кьолн, Германия. Наши сънародници се събраха там с искане за "повече демокрация и против корупцията". Снимки от събитието ни изпрати Владислав Терзиев. Може да ги видите в галерията. Очаква се протест да има и днес.

Тази вечер имаше протести на сънародници и в Оксфорд, и в Лондон.

Българи скандираха "Ние сме с вас!" и в Прага, Чехия.