OffNews.bg

Борисов: Шегувах се, че ако ме ядосат, ще се кандидатирам за президент

Премиерът Бойко Борисов заяви, че се е шегувал, когато казал, че ще се кандидатира за президент, ако партньорите го ядосат достатъчно.

"Ама аз истински се забавлявам с вас, защото кой прочел първата половина от изречението, кой втората и започвате коментари. Тогава действително се шегувах, че навремето, когато бях главен секретар и за новото управление беше важно Румен Петков да стане вътрешен министър, нямаше как да остана в МВР. Много хора тогава им казваха това да не го правят, защото така ще създадат истински опонент. Те обаче го направиха, а след това знаете как се развиха нещата. Пак се пошегувах, защото тези дни главно той се изявява по медиите", обясни Борисов.

Той заяви, че вижда "какво става по света", а на всички у нас "им е мила държавата". "Хаосът, който ще настане, ще бъде страховит", добави той.

Премиерът заяви, че подкрепя президента Плевнелиев за вчерашните му критики срещу депутатите по повод гласуването на референдума на Слави Трифонов.

Борисов каза още, че един от въпросите на референдума, иницииран от "Шоуто на Слави" е не 100, 1000% е противоконституционен. "Има решение на КС от 2003 година мисля. Няма как това да се промени от обикновено Народно събрание, но подведени по популизма всички гласуват", заяви Борисов.

"Дано в един момент политическата класа действително разбере, че е изпратена тук, за да взима някой път и тежки решения, но действително да се опази държавата", каза още премиера.