OffNews.bg

Борисов: Редно ли е да даваме пари, а платежоспособните българи да отиват в Гърция?

Редно ли е да даваме пари, а платежоспособните българи да отиват в Гърция? Ние даваме пари – ето 60/40, но диалогът е с хората – те трябва да рекламират. Избирайки други туристически дестинации, българите протестират.

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти днес, след като направи инспекция на пътя Ботевград–Мездра.

„Решили сме днес да отворим границите. Ето един прекрасен пример българите да подкрепят туристическия бранш, а да не протестират срещу българския туристически бранш, избирайки други туристически дестинации. Това е протест. Браншът трябва да привлече половин милион българи, които ще отидат да си изхарчат парите в Гърция. Туристическият бранш трябва да каже на хората – елате, хотелите са ни по-хубави, по-чисти, по-сигурни”, заяви Борисов.

В същото време около 5 км огромна опашка се изви на ГКПП "Кулата" в първия ден, след като бе отменено изискването за 7-дневна карантина. Гърция обяви, че пропуска български граждани през границите си без ограничения и карантина от 12:00 ч. наобяд днес. Всъщност пропускането започна с час по-рано от обявеното заради натрупалата се опашка. Причината за нея бе, че много от хората не бяха разбрали, че пропускането започва на обяд.