OffNews.bg

Борисов разпореди уволнение на всички, организирали семинара на горските

Премиерът Бойко Борисов разпореди да бъдат освободени от длъжност всички служебни лица, участвали във вземането на решение за провеждането на семинар в Несебър, протекъл по начин, който не е съобразен с обявения ден на национален траур за жертвите от с. Хитрино, съобщиха от правителствената пресслужба.

Разпореждането на премиера в оставка идва заради репортажа на bTV, от който става ясно, че служители на горското стопанство в Шумен са били на семинар, продължил с тържествена вечеря и парти в деня на национален траур. 

Борисов е отправил разпореждането към министъра на земеделието и храните в оставка Десислава Танева, в чийто ресор са участвалите в събитието регионални структури. По-рано днес Танева обяви, че директорът на Регионална дирекция по горите (РДГ) - Шумен инж. Емил Гелов ще бъде освободен. 

„Аз съм в Брюксел на Съвет на министрите. Получих информация, че има коментар, че няма връзка с мен, а единственият човек, който ми е звънял тази сутрин е премиерът Борисов“, обясни министър Танева. „Първо, в човешки план, не като министър, искам да изразя личното си и човешко възмущение за реакцията, било то на тези хора, било на други в такъв момент, който преживява страната. Това е въпрос наистина на лично усещане, възприятие, морал, ценностна система , чак след това на други неща“, коментира тя пред bTV.