OffNews.bg

Бареков: „Цирк дьо Барек“ продължава

"Спомняш ли си имаше едно заглавие в „Капитал“ – „Цирк дьо Барек“? Нали видя „Цирк дьо Барек“ накрая докъде стигнаха – до 11%. Ще продължим „Цирк дьо Барек“ още", предупреди лидерът на "България без цензура" Николай Бареков в интервю за "Фокус".

"Така е, когато си надграждал житейски план, когато си влязъл на време в политиката, когато знаеш език, когато имаш образование, когато имаш биография, безупречната репутация и гласува българският народ за теб – това е нормалното развитие на една политическа кариера, макар и за една година", каза Бареков в отговор на въпрос на какво се дължат успехите му в политиката.

Скандалът около Делян Пеевски и Цветан Василев той коментира по следния начин:

"Всичко е ясно и България, и в Европа. Гледах сутринта това жалко предаване по Нова телевизия. Това, което се случва тези дни, този конфликт между Делян Пеевски и Цветан Василев, който /…/ в такива чудовищни измерения, опити за убийства и т.н., това в момента изцяло обслужва други хора. Гледах колегите ви от Нова телевизия щастливи, радостни, мафията се разцепва, пада телевизията, пада вестникът, пада банката. Това са нелепи истории. Аз съм тук, между другото, защо приех тези покани, които отправихте към мен? – Доста време някои хора не ме каниха, но дойдох да защитя доброто име и репутацията на ТВ7. Тази телевизия аз съм я създавал. В тази телевизия сянка на Цветан Василев и Делян Пеевски няма. Ако има някаква сянка в ТВ7 все още, която стои там по коридори, ти знаеш на кой е тази сянка – моята."

Бареков се вижда като победител на предстоящите парламентарни избори:

"Тази партия отива на тези избори с идеята да ги спечелим. Българският народ ще ми даде кредит на доверие. Той няма как да избира между други нови проекти, защото новите проекти се провалиха. Евроизборите за това бяха важни – да се види. Бареков направи заявка, Първанов направи заявка, Кунева направи заявка, кой не направи заявка за тези избори? И накрая кой спечели? – Бареков. Хората преди да са ми дали властта като министър-председател и да се окепазя, както направиха останалите, от мен няма да се откажат. Аз по никакъв начин не съм заслужил това да се случи. Аз работих в полза /…/ непрекъснато, рискувал съм си цялата кариера на журналист, за да стана политик. В момента поемам огромни рискове изправяйки се срещу цялата мафия в държавата и защо да се откаже народът от мен? А това кой обслужва конфликтът, естествено, че обслужва други икономически групировки. С кой се биеха Пеевски и Василев толкова години? – С Плевнелиев и с Прокопиев. Сега, двамата като се карат, ще спечели трети. Но тук говорим за бизнес, аз съм политик вече, бизнесът не ме интересува. Вече обявих: бизнесът по мое време ще бъде поставен на равностойна плоскост. Ще отрежа връзките на партиите с бизнеса".