OffNews.bg

Бареков се похвали, че група депутати ще напуснат ГЕРБ заради него

Цяла група депутати щели да напуснат ПГ ГЕРБ след евроизборите и да се присъединят към „България без цензура“ (ББЦ), съобщиха от пресцентъра на партита на Бареков.

От ББЦ уточняват, че става въпрос за 7-8 души, които били „отвратени от политиката на Борисов и Цветанов“.

Бившият журналист обяснява стратегията си за дискредитация на кабинета, като заедно с това прогнозира предсрочни парламентарни избори наесен:

„Ще ги изтеглим от парламента и така те щя оставят БСП и ДПС да лежат на кворума на „Атака“. Това ще дискредитира напълно управляващите пред европейските ни партньори и наесен се надяваме да спечелим напълно предстоящите избори.“

Бареков призовава разочарованите от ГЕРБ гласоподаватели да гласуват уверено за ББЦ и посочва, че за да са спокойни гражданите, ще проведе върху себе си и заместника си Росен Петров операция „Чисти ръце“. Според Бареков тази акция ще извади от политиката лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов, а останалата част на ГЕРБ „България без цензура“ планирала да направи правителство.

„Ние ще проведем операция „Чисти ръце“, която ще разкрие напълно Борисов и Цветанов и те ще бъдат извадени от политиката. С това, което остане от ГЕРБ, ще можем да направим правителство“, се казва в прессъобщението на ББЦ.