OffNews.bg

В Холивуд се появи Оскар, шмъркащ кокаин

Огромна статуя на Оскар, който шмърка кокаин, беше поставена близо до прочутия "Долби тиатър" на булевард "Холивуд" днес, съобщи "Хъфингтън пост".

Творбата носи името "Най-добрият купон на Холивуд" и е реплика в реален мащаб на златната статуя Оскар, който е паднал на ръце и колене, държейки свита банкнота от 100 долара, предназначена за шмъркане на бялата пудра, наредена на линийки под него. Статуята е била поставена върху пиедестал и червен килим, а около нея е имало копринени въжета и охрана.

Тя е дело на известния уличен артист, познат като Plastic Jesus (бел.ред. - Пластмасовият Иисус). Миналата година той направи нещо подобно, като изложи друг Оскар, който държи спринцовка до ръката си, която е затегната с колан. Тя беше озаглавена "Най-добре пазената тайна на Холивуд".

Сегашната скулптура постоя на мястото си едва няколко часа, преди властите да я премахнат. Охраната на творбата мирно и спокойно разкомплектова Оскар-а и го прибра, тъй като миналата година мъж, твърдящ, че работи към Американската академия на филмовите изкуства и науки, се опита да разруши статуята със спринцовката.

Снимка: Huffington post.

Снимка: Huffington post.

Пред "Хъфингтън пост" творецът е заявил, че е поставил "кокаиновия Оскар" там, защото е искал да привлече внимание към прекомерната и широко разпространена консумация на кокаин от занимаващите се с филмова индустрия, а и не само.

Според него продажбата на кокаин през 2014 г. е по-голяма от тази на "Кока-кола".