OffNews.bg

Героите на "Дисни" оживяват във варненска болница

Eкипът на Университетската болница "Св. Марина" във Варна се похвали с готов проект за първата "Дисни" детска болница на Балканите, съобщава в. "Аз Буки".

Този тип болници са познати в Европа, но не и у нас. Сред декори и герои от Дисниленд ще могат да се лекуват малчугани от цялата страна.

Вече се събират средствата за реализирането na проекта, което ще започне още през 2014 г., обясни изпълнителният директор на лечебното заведение проф. д-р Жанета Георгиева, цитирана от изданието.

В болница „Св. Марина“ бе открита реновираната многопрофилна специализирана детска клиника с отделение за интензивно лечение, неврология и неонатология. Клиниката има 76 легла, от които 10 – интензивни. Специализирана е в диагностика и лечение на хронични и обострени заболявания от всички области на детската патология и често е най-голямата надежда на десетки български семейства.

Над 700 000 лв. са вложени в модернизирането на клиниката, като донори са Министерството на здравеопазванието, самата болница „Св. Марина“ и спонсори.