OffNews.bg

ДБ направи коледно парти с торти на разчленения МОЧА, БСП поиска да се покаят

На вчерашното коледно парти на ДСБ, част от голямата коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България", са сервирани две торти с мотиви от МОЧА - едната е със снимка на паметника, а другата - с разчленени елементи.

Снимки на тортите се завъртяха в социалната мрежа още вчера от партийния актив на "Да, България". Кадри бяха качени от Теодор Михайлов, член на ДБ, както и от депутата  Ивайло Митковски. На един от кадрите се вижда Борис Бонев - лидер на "Спаси София" и доскорошен кандидат за председател на СОС на ПП-ДБ-СС. Подобна торта, но със снимка на МОЧА, имали и ДСБ.

Днес темата бе подхваната от проруската опозиция. Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се възмущаваше във Фейсбук. Той определи избора на торта като "сатанински и античовешки".

Напусналият две парламентарни групи в рамките на година Радостин Василев също се изказа и заяви: "Да изобразяваш на коледна торта отрязани детски глави, ръце и крака не е позор, а извращение и диагноза за тежки психически отклонения."

Най-острата реакция обаче бе тази на БСП. Зам.-председателят на партията Георги Свиленски направи декларация от парламентарната трибуна, на която призова ДСБ да се покаят. Той развя и снимките на тортите от вчерашното парти. Веднага след това бе даден и брифинг пред журналисти, на който сценарият се повтори, но с нов акцент - Свиленски поиска оставките на лидерите на ДСБ и "Да, България" -  Атанас Атанасов и Христо Иванов.