OffNews.bg

Затварят част от "Струма" за ремонт на нов участък

Движението по автомагистрала "Струма" днес ще бъде ограничено в района на Мурсалево заради ремонт на новопостроен участък. 

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че в четвъртък - 28 април, от 8.00 до 12.00 часа движението в платното София - Благоевград при км 78+300 на автомагистрала „Струма“ ще се осъществява с ограничение на скоростта до 70 км/ч. 

Затворени за движение последователно ще бъдат аварийната лента като трафикът ще преминава през активната и изпреварващата лента, а след това и активната и изпреварващата ленти, като движението ще се пропуска в аварийната.

От АПИ поясняват, че временната организация на движението е за "изпълнение на краткотрайни ремонтни гаранционни дейности, свързани с подход към дилатационна фуга", които ще бъдат извършени от строителя на участъка в гаранционния срок за поддръжка. 

Това не е първият път, при който магистралата се затваря за ремонт, поради некачествено строителство. Точно преди година заради пропаднало платно след изхода от Дупница, беше направен ремонт