OffNews.bg

Цацаров иска ареста на Сидеров

Главният прокурор Сотир Цацаров е поискал от Народното събрание разрешение за арест на лидера на "Атака" Волен Сидеров и на депутата от "Атака" Десислав Чуколов. 

Искането е заради извършено хулиганство при първото нахлуване на Сидеров в НАТФИЗ на 23 октомври, съобщиха от прокуратурата.

Събраните при разследването доказателства уличават Волен Сидеров и Десислав Чуколов в извършване на престъпления от общ характер, уточняват оттам.

"С поведението си Волен Николов Сидеров и Десислав Чуколов в съучастие са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост. Освен това, Сидеров принудил студентка в НАТФИЗ да предаде мобилният си апарат, с цел да бъдат изтрити от него снимки, като употребил за това сила - държал и стискал китките на студентката, докато тя не пуснала мобилният си апарат", посочват още от прокуратурата.

Арестът на Сидеров и Чуколов е необходим, за да се предотврати извършването на други общественоопасни деяния от тях, при демонстрираното съзнание за безнаказаност и пълно незачитане на установения законов ред и правата на другите граждани, казват оттам, като допълват, че това е трето по ред искане на имунитета на Сидеров и Чуколов от страна на главния прокурор.

Искането на Цацаров за разрешение за арест идва, след като снощи Сидеров нахлу за втори път в НАТФИЗ и се наложи да бъде изведен от полицията.

Сидеров е бил откаран, за да даде показания, а по-късно с линейка е откаран в „Пирогов“, за да му бъде оказана медицинска помощ и да бъде освидетелстван, след като беше ударен по време на случилото се в НАТФИЗ.