OffNews.bg

Цацаров, дай оставка, че ще дойда с 300 ходжи-екзорсисти

"Главният виновник за цялата работа (с радикалния ислям в страната) е Цацаров. Колко жалби сме пуснали, а той не реагира. Него го командва един, когото наричат „кой-кой-кой-кой-кой“, на него Цацаров му вика „шефе“. Цацаров вика „Аз съм готов да подам оставка“ - ами подай, за да не дойда другата седмица пред главна прокуратура с 300 ходжи-екзорсисти и да се моля за неговата оставка".

Това заяви бишвият главен мюфтия Недим Генджев пред bTV, като допълни, че сезира от 2 години Цацаров да анулира реистрацията на Мустафа Алиш Хаджи, защото бил регистриран с фалшиво решение.

"Но той мълчи, защото онзи „кой-кой-кой-кой-кой“ му забранява да анулира. Защото има една политическа партия, която стои зад Мустафа Алиш Хаджи, която се казва ДПС, но нали знаете какво значи това - "Делян, Павел и Сава", каза той.

Имами-фундаменталисти

Генджев изтъкна, че 331 джамии в страната са без имами, което значи, че в тях отиват да проповядват фундаменталисти, които "говорят глупости".

Той заяви, че е обикалял циганските гета в големите градове, но като цяло никой не знае какво се случва там, защото хората били бедни и много по-лесно се повлиявали от това, което им се говорело. Радикалният ислям обаче не идвал само от местна почва, ами се привнасял и от бежанците.

„Отидете в центъра, на „Цар Симеон“. Там има едни тъмни, брадати физиономии. Човек да го е страх нощно време да мине през тази улица. 14 хиляди бежанци има в България, а те половината не са сирийци. Познавам сирийци, те са изключително интелигентни и работливи, а тези тук са други образи“, категоричен е той.

Имоти в Турция

"От целия Висш духовен съвет на Мустафа Алиш Хаджи нито един няма недвижим имот в България. Те са 30 души, а нямат нито една гарсониера. Имат в Турция, в Бурса. Така разберете на кого служат тези хора. Сезирал съм Цацаров и за тази работа, че въпросните хора нямат имоти тук, регистрирани са с фалшиво решение, разбунват страната и бягат в Турция", заяви бившият главен мюфтия.

Той отрече да е проклинал съдията от Софийския апелативен съд Стефан Гроздев, като каза, че само е помолил всевишния да го накаже, ако е съгрешил.