OffNews.bg

Светльо Витков: Да направим референдум за правата на хомосексуалните

Билбордовете с хомосексуални мъже и жени имат за цел да заместят видимостта на гей двойките - двама мъже не биха се прегърнали на улицата, защото това е неприемливо за обществото, заяви Виктор Лилов, музикален мениджър и политик, който не крие сексуалната си ориентация. 

На тия години вече съм по-толерантен, като млад беше страшно, коментира Светльо Витков, лидер на "Глас народен", който подчерта, че говори като хетеросексуален мъж. Не бих отишъл да замажа билборда с боя но и не бих го качил, обясни Витков. 

„България е една от малкото страни в ЕС, които не са легализирали съжителството на еднополовите двойки“, подчерта Лилов. Той призна, че отначало не разбирал кампанията с билбордовете, но реакцията на обществото го притеснила. Лилов дори я сравни с фашизъм.

Според него обществото няма право да отнема права, затова на плаката пише: Различни хора, равни права. 

И хетеросексуалните сме различни - едни харесват по-пълни жени, други - по-слаби и по-високи. Конкретизирайте какви права искате, нека направим референдум, предложи Витков. Главното му притеснение е, че подобни билбордове могат да се отразят негативно на детската психика.

Ако има билборд, който рекламира паста за зъби, не знам дали всички ще станат паста, контрира Лилов.