OffNews.bg

Симеон Сакскобургготски за катастрофата на дъщеря си: От доста малко стана нещо огромно

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски за първи път коментира катастрофата в Боровец, причинена от дъщеря му Калина в нетрезво състояние.

"От доста малко стана нещо огромно. Но това са други причини. Най-накрая живеем в правова държава. Всеки е еднакъв пред закона. Това е много важно. Никой от тези, които сочат с пръст, обвиняват или злорадстват, не бива да го забравя. Като родител винаги боли. Да се надяваме, че нещата ще приключат", заяви бившият монарх, цитиран от Нова тв.

На 19 август Калина самокатастрофира при маневра на излизане от паркинг в курорта и отказа да даде алкохолна проба. МВР отне колата й и тя бе задържана за 24 часа. Съпругът й Китин Муньос обясни, че тя не пие, но заради стреса може да е изпила чаша вино. Прокуратурата й повдигна обвинение. 

Наемателят на хотела, на чийто паркинг стана инцидентът, каза, че княгинята е била във видимо неадекватно състояние, не е знаела името и ЕГН-то си. Той станал свидетел на опит за манипулиране на резултата от дрегера – служителка на "Царска Бистрица" носила на Калина 6-8 кисели млека, за да намали промилите в кръвта й.

Служителката Величка Петрова не отрече за млеката, но уточни, че количеството не била чак толкова голямо.

"Едно мляко - да, защото беше гладна. Представяте ли си кой би изял 6-8 кисели млека", допълни жената, като уточни, че за първи път чува, че по този начин може да се промени резултат от проба за алкохол.

Преди пет дни Калина отложи привличането й като обвиняема, като обясни, че адвокатът й е в чужбина.