OffNews.bg

Протести срещу спрените влакове в Бели Извор, Варна и Карлово

Въпреки че беше взето решение да не се спират нови влакове, над 200 души излязоха на протести в Бели Извор, Варна и Карлово, където спряха влака от Бургас за София, който минава през града.

Демонстрантите, сред които и служители на БДЖ, блокираха движението на бързия влак Бургас-София-Бургас в знак на протест срещу спрените пътнически влакове, обясни Любомир Милков от Синдиката на железничарите в България, цитиран от Дарик.

Карлово е сред най-пострадалите градове от решението за спиране на влакове. Спрени са 12 пътнически влака, които минават през града.

На 12 януари бяха спрени 38 влака. Заради недоволството на живеещите в част от районите, които останаха без влакове преди дни транспортната комисия реши, че предвиденото спиране на още влакове през февруари няма да се случи.

Въпреки това обаче предвидените протести не бяха отменени.

До средата на февруари трябва да бъде подготвена стратегия за оздравяване на БДЖ.

Служители на БДЖ протестираха пък във Варна, срещу спирането на влакове, предаде агенция "Фокус". Протестът се състоя на ж.п. гарата в града, като на него присъстваха десетки служители на железопътната компания.

Промените в разписанието на влаковите композиции също изкараха десетки граждани от врачанското село Бели Извор на пореден протест днес.

„Явно намеренията са да се закриват железниците. Протестираме по една единствена причина – хората да могат да ходят на работа, а децата – на училище”, категоричен бе кметът на Бели Извор Кирил Илиев пред bTV.