OffNews.bg

Прокуратурата за пазарджишкия кмет с имение: Чист е като сълза

Не са открити нарушения при проверките, които пазарджишката окръжна прокуратура възложи на Националната агенция по приходите, за имотното състояние на кмета Тодор Попов. Няма открити нарушения и при шестте ревизии на фирмите на съпругата му, съобщиха от прокуратурата, цитирани от БНР.

На Попов и на съпругата му са съставени два акта за по 14 хиляди лева, които след обжалване са отменени от териториалната дирекция на данъчна агенция в Пловдив.

Проверките на имотното състояние на кмета Тодор Попов и на семейството му започнаха след репортаж, в който беше показано имението му в Паталеница. Поради липса на извършено престъпление проверките са прекратени.

Тодор Попов. Снимка: "Монитор".

Тогава той бе заявил, че живее в "селска къща", която обаче има басейн, фитнес, джакузи, парник, изкуствена река, къща за гости и др. скъпи удобства.

"Сега, факт е и аз не се крия, че имам имот и селска къща в Паталеница и аз не се крия. На мое име. Нали, защото сега като стане зелено, като ти се покажат розите, това-онова, да седнеш вънка, уникално. Разбираш ли ме?”, коментира тогава Попов пред bTV.

Колата му пък струва 100 000 лв., а заплатата му е само 2000 лв. на месец. Това предизвика проверка, която явно обаче не е открила нередности.

Съпругата му пък живее в луксозен апартамент в затворен комплекс с басейн в столичния квартал "Витоша". Справка в имотния регистър показва, че въпросните два апартамента с гараж са собственост на фирма „Заводски строежи" - Пазарджик, разкри преди време bTV.

Цените на имотите във ВИП комплекса започват от 900 евро на квадрат. Семейството ползва два апартамента от по 100 квадрата и два гаража, като жилищата са обединени в едно.

„Моля ви съответно да не ми нарушавате личното пространство и да звъните. Каквото има, има си разследващи органи, те ще си установят. (...) И наистина не пристъпвайте натам, защото това вече е вече нарушение”, коментира Попова.

Фирма „Заводски строежи" ПС изпълнява множество обществени поръчки за милиони левове в Пазарджик. Тя е построила автогарата в града, ремонтира улици, детски площадки, закупува апетитни общински имоти в Пазарджик.

Припомняме ви, че на 12 януари началникът на кабинета на кмета на Пазарджик Татяна Стоянова бе застреляна пред дома си с 6 куршума.

От полицията установиха, че Стоянова е била убита заради финансов и икономически интерес.