Нов български патент: козе сирене с трюфели
Козе сирене с трюфели е най-новият български деликатес.
Това е сбъдна мечта за 37-годишният майстор-готвач Станимир Радичев.
Пред Би Ти Ви той разказа, че идеята му хрумнала на маса с приятели. Тогава собственикът на стадото, от което сега взима млякото, донесъл сирене, друг приятел пък трюфели и той решил, че двата продукта могат да се смесят и да се превърнат в нещо наистина различни и вкусно.
Превръщането на козето мляко в саламурено сирене, а след това и "вмъкването" на трюфелите отнема на готвача около 9 месеца.
Станимир разказва, че попринцип съпругата му не обича козе сирене, но когато опитала неговото произведение й харесало.
Козето сирене с трюфели вече е патентовано и се произвежда в мандра в България.