OffNews.bg

Нов български патент: козе сирене с трюфели

Козе сирене с трюфели е най-новият български деликатес. 

Това е сбъдна мечта за 37-годишният майстор-готвач Станимир Радичев

Пред Би Ти Ви той разказа, че идеята му хрумнала на маса с приятели. Тогава собственикът на стадото, от което сега взима млякото, донесъл сирене, друг приятел пък трюфели и той решил, че двата продукта могат да се смесят и да се превърнат в нещо наистина различни и вкусно. 

Превръщането на козето мляко в саламурено сирене, а след това и "вмъкването" на трюфелите отнема на готвача около 9 месеца. 

Станимир разказва, че попринцип съпругата му не обича козе сирене, но когато опитала неговото произведение й харесало. 

Козето сирене с трюфели вече е патентовано и се произвежда в мандра в България.