OffNews.bg

Над 100 пожарникари са подали оставки

Над сто служители на пожарната са подали оставките си, съобщи директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов пред БТА.

Той поясни, че се е постарал да ги вразуми, като е изпратил писмо до всички свои подчинени структури в България, в което ги моли да не действат прибързано.

По данни на МВР служителите в системата, които са подали рапорти за напускане, са 540, според синдикатите те са над 2000.

Утре, 8 ноември, работещите в сектор "Сигурност" - МВР, МО и надзирателите, ще излязат на национален протест с искане да запазят социалните си придобивки, които в момента са застрашени от орязване - по-малка отпуска от 30 на 20 дни в годината, премахване на паричната добавка за прослужено време о 2% на година, отмяна на получаването на 20 заплати при напускане на системата за новопостъпилите кадри.

През последните няколко дни полицаи в цялата страна излизат на протест, като блокират ключови кръстовища и пътища. От понеделник те ще протестират пред Народното събрание.