OffNews.bg

Лидерът на Възраждане поиска генератори за Болград от кампанията на Манол Пейков от ДБ

Издателят от "Жанет 45" и бивш депутат от "Демократична България" Манол Пейков обяви, че тази сутрин лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов му се обадил да го пита дали генератори от дарителската кампания, която Пейков организира, могат да отидат за българското дружество "Кирил и Методий" от Болград.

Само за няколко дни кампанията "Генератори за Украйна", събра над 393 000 лева. От началото на инициативата на Пейков на 26 ноември даренията са постъпвали със скорост 2621 лева на час. Общата им сума надхвърля половин милион лева (534 710,77 лева).

"Беше любезен и делови, поздрави ме за работата, която върша. Отвърнах му че да, разбира се – всъщност аз вече ги имам предвид, видял съм писмото, публикувано в медиите, но нямам директен контакт и не зная какви точно са им нуждите", написа Пейков във Фейсбук. 

По думите му Костадинов, който е председател на парламентарната комисия за българите в чужбина, е обещал, че секретарят на комисията ще се свърже с издателя. Лидерът на "Възраждане" е казал на Пейков, че решението дали да изпратим генератори именно в Болград или някъде другаде, си е изцяло тяхно, защото кампанията е дарителска. 

"Нямам представа как похвалата за събирането на пари за генератори за премазаната от руския имперски ботуш Украйна се връзва в личния му ценностен пантеон с настоятелните призиви за напускане на Европейския съюз и за присъединяване на България към евразийската "зона на влияние". Бях твърде сънен, за да попитам. Пък и не е разговор за по телефона", пише още Манол Пейков.