OffNews.bg

Kметът на Каварна съди съветник заради сватба на журналист

Кметът на Каварна Цонко Цонев заведе наказателно дело от частен характер срещу общинския съветник от града Красимир Кръстев. Делото, насрочено от Райония съд в Каварна за 4 май, е за клевета и уронване престижа на кмета, като представляващ общината.

Снимка, на която общинският съветник в Каварна Красимир Кръстев паркирал неправилно бе показана в ефира на Нова телевизия на 10 март. Местният парламентарист вместо да се извини в ефир обвини водещите, че са взели телефона му от каварненския кмет. "Нова телевизия е длъжник на град Каварна, защото с медийно отразяване от 12 години текат пари от Общинския съвет към телевизията. Каварна плати сватбата на разследващия журналист Васил Иванов", обвини общината в ефир Кръстев. 

"На тоя лъжец искам да му кажа, че нямаме договор с Нова телевизия и никой не е плащал сватбата на някой журналист", избухна в отговор каварненския кмет. След словесния двубой в ефир на 10 март Цонко Цонев заведе тъжбата в деловодството на съда.

Кметът на Каварна не за първи път съди общинския си съветник Красимир Кръстев. През май миналата година приключи друго дело, а местният парламентарист бе осъден да заплати 5000 лева глоба, представляваща обезщетение за причинени неимуществени вреди за думи, изречени през юни 2012 година на среща с медицинските работници в МБАЛ-гр.Каварна и излъчени по местната кабелна телевизия.