OffNews.bg

Километри опашки на входа на София откъм АМ Тракия, полицията връща много коли

Километрична опашка се нареди на КПП-то на входа на София от магистрала "Тракия" преди 18 ч днес, когато трябваше да бъде отворен времевият коридор за преминаване със служебни бележки и декларации.

Преди този час автомобили са били отклонени към Елин Пелин, за да изчакат прозореца 18-20 ч.

Проверките са по-стриктни отколкото досега. Коли се връщат, ако не могат да докажат солидна причина за влизане в града или нямат служебна бележка от работодател.

Повечето коли биват връщани, са съобщили от МВР пред БТА.

По данни на полицията в четвъртък, преди първия почивен ден за великденските празници, София са напуснали около 50 000 автомобила. Голямото завръщане се очаква именно тази вечер, когато почивните дни изтичат.

Властта обяви, че от 0 ч в петък, 17 април, столицата се затваря за влизане и излизане с автомобили и обществен транспорт. Повод за това бяха многото коли, напуснали града в навечерието на Великден, и опасенията, че това ще увеличи разпространението на коронавируса. Вътрешният министър Младен Маринов се закани, че напусналите София няма да бъдат пуснати да се върнат в града до второ нареждане, освен ако не са медицински лица, аварийни екипи, не отиват на лечение или не носят бележка от работодател, че трябва да се явят на работа.