OffNews.bg

Девет месеца общината не успява да направи две улици еднопосочни

Две ключови улици в столичния квартал "Изток" не могат да станат еднопосочни вече поне 9 месеца.

През декември миналата година кметът на район "Изгрев" Цветомир Жеков обясни пред OFFNews, че проектът за реорганизация на движението по ул. "Николай Хайтов" и "Атанас Далчев" е одобрен по принцип от междуведомствената експертна транспортна комисия към Столична община, но е върнат за допълнителен анализ и детайли. 

След като комисията, в която освен представители на СО има и такива на МВР и КАТ, се произнесе отново - по поправения вариант, се очаква след Нова година (2019) промените да станат факт. 

Днес промените не са факт, за разлика от натовареното движение и конфликтните точки за живеещите и преминаващите по двете улици. А кметът Жеков отново се надява. 

По думите му днес - че във вторник проектантът ще внесе обновения документ, експертната комисия ще се произнесе и въвеждането на еднопосочното движение ще се случи до 20-тина дни.

Комисията обаче заседава на всеки две седмици, а защо проектът не е внесен отново от декември м.г. досега кметът Жеков не успя да обясни. По думите му това е "сложна работа, изисква се анализ". Същият обаче вече беше одобрен по принцип миналата година. 

Тогава решението бе еднопосочното движение по "Хайтов" и Далчев" да се въведе експериментално за 6 месеца. Времето за експеримента обаче изтече, преди той да започне.