OffNews.bg

Детето от Крушовица е останало в кокошарник само веднъж, твърди неговата майка

Аз я наказах сутринта, защото тропаше. Удряше по масата и щеше да събуди по малкото дете. 

Това заяви майката на държаното в кокошарник дете Миглена Иванова пред Нова ТВ. 

"Не съм се ядосала. Без агресия ѝ казах: "Хайде мамо, отиди навън!". И тя е отишла отзад. Да, има гуми в помещението. Тя си е постелила и се е завила с одеялото. Но аз нямаше да я държа цял ден и цяла нощ. Щеше да остане там за малко - да помисли", твърди жената.

Тогава, по думите ѝ, дошли полицаите.

"Тъкмо щях да изляза и да я прибера - и виждам полицаите. Направо влезли вътре и я видели", каза още майката на 7-годишното момиче. 

Тя отрича върху детето да е упражнявано насилие. "Тя много лъже. Отива в детската градина, удря се в люлката и отива да каже, че я пребивам, а няма такова нещо", категорична е Миглена Иванова. 

Началникът на Регионалното управление на образованието във Враца Лорета Колева обясни, че последният случай, който е дал основание за съмнение у учителите, е бил при преглед от медицинското лице за паразити.

"Видели са драскотини, синини. Детето е споделило, че всъщност е било удряно в семейството", каза Колева. 

Директорът на ОУ "Христо Ботев" Дарина Стоянова, където доскоро е учело детето, посочи, че момичето е давало противоречива информация. "Доколкото сме запознати и каквито и познания да имаме по психология - не ни дадоха сигнали, че това дете е подложено на тормоз", заяви Стоянова. 

По-рано днес обаче от Министерството на образованието съобщиха, че при среща на министъра Галин Цоков в училището, учителите заявили, че са изпитвали страх от пастрока на детето