OffNews.bg

Борисов: Надявам се около 24 май градините да заработят

Надявам се до 24 май, даже преди това, детските градини да заработят, заяви премиерът Бойко Борисов тази сутрин пред журналисти.

Борисов не уточни при какви условия ще стане това.

Той коментира, че градините са единственото място, за което се знае, че повишава заболяването. "Този риск си заслужава, защото на работещите майки и бащи, трябва да знаят, че връщайки се на работа, могат да оставят децата", заяви Борисов.

Днес той инспектира строителството на междусистемната газова връзка между България и Гърция заедно с министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

Борисов коментира и казуса с акциите на футболния клуб „Левски“:

„Насила може да вземеш от човека, насила не можеш да му дадеш. Цели държави са извлекли полезните изкопаеми от цели континенти. Това беше подигравка, защото е ясна целта. По какъв начин и защо. Вие утре може да ми прехвърлите вашата къща с децата. Като го позволява, мен законът ми позволява да кажа, вие сте просто едни негодници. Не, не са на мое име, нито знам кой какво подписва, нито как, някак. Нито съм дал съгласие, нито някой ме е информирал. Не ме интересува, то е направено умишлено, за да не стане. И затова феновете и въобще почитателите на "Левски" да си търсят, който го е направил. Утре всяка една фирма в ликвидация може да ми джироса акциите си на мен."

По отношение на плановете за мрежа от държавни бензиностанции, Борисов заяви, че целта е да има до 100 такива в областните градове. В понеделник ще бъде готов проектозаконът за създаването на държавна петролна компания.

„Цената на петрола е толкова ниска, че всеки иска да си продаде стоката. Ние не го правим срещу никога, искаме да имаме до 100 бензиностанции в областните градове, за да може при криза да се осигурят стабилни цени на горивата за населението“, заяви той.

Борисов коментира и разпространената от Васил Божков кореспонденцията, за която бизнесменът твърди, че е с финансовия министър Владислав Горанов:

„Към този момент той не е бил обвиняем, за да не си водят разговори. Комуникациите днес се променят и то бързо. Някаква промяна в закон или облагодетелстване на фирмите на Божков след тези срещи имаше ли?“