OffNews.bg

“Българска история” търси съмишленици

С разрастването на проекта “Българска история” - част от OFF Media - през изминалата година осезаемо се увеличи и обемът на работата на екипа. Вие, нашите читатели, винаги сте ни помагали с идеи, предложения и критики и с времето разбрахме, че се нуждаем от помощта ви, за да се развива дейността ни по-интензивно и качествено. В тази публикация призоваваме именно тези, които чувстват, че имат с какво да ни помогнат.

Умоляваме хората, които припознаят качествата и уменията си в някоя от долуизложените свободни длъжност, да имат предвид, че работата за проекта “Българска история” е отговорна и всеки кандидат трябва добре да съобрази това с наличното си свободно време.

Важно е да подчертаем, че дейността на всеки един от членовете на екипа ни е безвъзмездна. За момента не реализираме приходи от реклама или продажба, така че не би могло да се разчита на заплащане. Осъзнаваме напълно, че това ограничава кръга от хората, желаещи да ни помогнат, но е и филтър за тези, които наистина чувстват, че искат да бъдат полезни и да допринесат за популяризирането на българската история.

На електронна поща ekip@bulgarianhistory.org изпращайте писмата си, в които може да разкажете с няколко думи за себе си и информация за коя от длъжностите смятате, че сте подходящ и защо (в никакъв случай не се стремете писмото да е формално). Благодарим Ви предварително.

Ето и свободните места:

 

Дизайнер на колажи

От човека, решил да поеме тази длъжност, се изисква да притежава умения на Adobe Photoshop, както и, разбира се, да проявява творческо мислене и въображение. Авторите на статии ще отправят към дизайнера поръчки, които той ще трябва да изпълнява в няколкодневен срок. Ще се радваме, ако желаещите прикачат към писмото си и някои свои примерни колажи. Необходими са ни няколко души.

Коректор

От желаещия тази длъжност ще се изисква да познава добре правописните, пунктуационните и стиловите правила на българския език. Работата не е лека, така че кандидатите ще трябва да съобразят това със свободното си време. С предимство са специалисти, учители и филолози, които имат желание поне частично да помагат с редакцията на статиите. Необходими са ни няколко души.

Автор в рубрика “Български стихове”

От желаещия тази длъжност се изисква да притежава базисни познания в българската литература. Негова задача ще е да поддържа рубриката “Български стихове”, в която, както се разбира от заглавието, се публикуват родни стихотворение, придружени от кратък анализ.

IT специалист

Всеки, разполагащ с познания за поддръжка на сайтове, дизайн и всичко останало в тази сфера е добре дошъл.

Монтажист

Човек, който има умение, време и желание да помага на сегашния оператор, монтажист и режисьор (както виждате, мултифункционален) при сглобяването на сурови видео материали. Клиповете ще се отнасят както до поредицата “Легендите оживяват”, така и до “Да обиколим българските училища”. С предимство ще бъдат тези, изпратили свой видео материал.

Аниматор

Не сме сигурни дали това е подходящото наименование на длъжността. От желаещия тази длъжност ще се изисква да има умения в компютърната анимация и да създава клипове на историческа тематика, каквито към момента може да бъдат намерение в сайта ни, секция “Видео”. Ще се радваме, ако получим сглобен видео материал.

 

Очакваме вашите кандидатури.