OffNews.bg

Автотабелите в София пак свършиха

Регистрацията на нови автомобили в София отново ще бъде спряно. Причината е изчерпване на табелите. От МВР обясниха това с технически проблем.

"На 12 и 13 януари поради възникнал технически проблем във фирмата, ангажирана с изработването на регистрационните табели и невъзможност да бъде изпълнена доставката", съобщиха от МВР.

Служителите от отдел „Пътна полиция” имат готовност да възобновят работата си по регистриране на автомобилите, веднага щом получат заявеното количество табели. 

През следващите два дни ще се работи по отстраняването на проблемите с изработването на табелите, а в четвъртък се очаква регистрацията и пререгистрацията на автомобили да бъде възобновена.

По-сериозен проблем обаче се очаква следващата седмица, когато вероятно в няколко отдела на КАТ в страната регистрацията ще спре окончателно заради изчерпан брой табели.

Проблемът с табелите беше решен с избор на фирма, която да ги произвежда и до ставя. През декември от МВР съобщиха, че е избрана фирма, но договорът не бил подписан. Според него обаче една табела ще струва 4.07 лева без ДДС, вместо досегашните 4.97 лева. 

Въпреки че в София проблемът не беше усетен сериозно, МВР прекрати временно пререгистрацията на автомобили, като регистрираше само такива, които са нов внос.